تنبيه هام علي القراء التحري عن المعلومات المنشوره بالموقع

تنبيه هام علي القراء التحري عن المعلومات المنشوره بالموقع

خلو بالكم من الكلكم بره بيوتكم


كم قرف !!!
الحمد لله الواحد مكنش بيحب يجيب أكل من بره عشان مسألة اللحوم المستوردة وان فيها علة شرعية عشان مش مدبوحة على الشريعة بس مكنش يخطر ببالنا كم القرف ده!
ده كلام ناس اشتغلوا في مصانع ومحلات الأكل الجاهز !!
____________________
انا كنت شغال ف شركة اسمها "فود لافر" ف العبور الشركة دي بتورد كل الاكل المجمد لكوك دور بالتحديد ومحلات تاني كتير بس اقل شهرة من كوك دور زي بسمتيو وكده اول يوم كنت واقف ع خط انتاج البطاطس الفريسكس الي بناكلها بيبقي شكلها وهم وطعمها جميل دي كانت بتجيلنا في اكياس وبتبقي متحمرة حاجه بسيطه نحطها في التتبيله بتاعه البطاطس وتعدي ع الزيت وتعدي ع التبريد وصولاً للتعبئه وتخرج للمحلات،في اول يوم بفضي اكياس بطاطس ف التتبيله لقيت بطاطس "متحلله" "معفنه يعني" والي سودة والي معجنه فا كنت بشيل الي اقدر عليه وارميه مدير الجودة كان معدي بيقولي انت بتعمل ايه؟
قولتله برمي البطاطس البايظه
قالي بكل استغراب حد يرمي نعمة ربنا؟؟
قولتله لا وانا ف سري بقوله ...
قالي خلاص متعملهاش تاني قولتله انا اسف وروحت لميت الي رميته وحطيته ف التتبيله تاني وقولت انا مش هقف ع خط البطاطس تاني
تاني يوم وقفت ع البانيه كانو بيجبولنا البانيه مجمد ف حلل كبيره كده بعجل وكان بيبقي محطوط في كلور عشان البلاوي الي في تتشال "اه والله في كلور" كان من ريحته بنفضل نكح لساعات بعدها
تالت يوم وهما بيوزعونا حبيت ادخل التعبئه قولت اهي دي مفيهاش مشاكل من دي هنعبي ف كراتين وتخرج للتلاجات وخلاص و ...
اول ما دخلت لقيت المشرف بيقول يلا بسرعه قبل ما الخطوط تشتغل عشان ف 3بلتات هيعاد تدويرهم انا مكنتش فاهم بس قولت اشطه عادي طلع ان البلتات دي راجعه من المطاعم عشان صلاحيتها منتهيه من شهر ونزلنا جبنا من المطبعه اكياس واستيكر كراتين بتاريخ انتاج اسبوع قدام وفتحنا الكراتين وفضيناها ف تواريخ انتاج لسه مجاش اساسا ودخلت التلاجات وكإنها طازه،ناهيك عن الصراصير والقرف الي كنا بنشوفه بس الفلوس كانت حلوه الصراحه،،بس الحاجه الي كانت خانقاني الراجل الي كان بيدينا قمامات واحنا داخلين وجوانتيات ويشوفنا حالقين دقننا ولا لا كنت بشخرله كل يوم واقوله .. انت خايف لا شعرايه من دقننا ولا راسنا تقع ف الأكل،ده انا الي خايف ع شعري من الفساد الي جوه ليعفن
___________________________________-
كنت شغال في مصنع من مصانع حلواني و كنت واقف قدام مكنت فرم اللحمة و كان في فار ماشي علي ماصورة فوق المكنة ...و وقع من علي المصورة و دخل جوة انبوبة من انابيب المكنة و اتفرم مع اللحمة و لما روحت للمدير اكلمه قالي انت عايزني اوقف شغل بملايين عشان فار!
__________________________
انا اعرف ناس عندهم مزارع فراخ كبيره وعايز اقولكم ان المطاعم الكبيره كلها بيتخانقو ع الفراخ الميته اللي عنده
____________________________
واحد قريبي عنده محل بيبيع مجمدات وكده
المهم الفيليه الي عنده صلاحيته انتهت وسعر العلبه 25 جنيه تقريبا
فهو طبعا كان رافض يبيعهم وكان ناوي يرميهم ..امي راحت اشتريتهم كلهم العلبه بسبعه جنيه 😂
وفضلنا ناكل فيهم شهر قدام ع الفطار وكل يوم يعني ناكل منه لحد ما ع اخر تلت علب كده كنت واقفه مستنيه الاكل يستوي ومش لاقيا حاجه اتسلي فيها فبقرا الكلام الي مكتوب ع العلبه واكتشفت ان الصلاحيه منتهي ..بقول ل امي انتي ازاي تعملي فينا كده قالتلي انتي بقالك شهر بتاكليه حصلك حاجه؟..قولتلها لا قالتلي امال ايه الزيطه دي بقا يالا روحي اعمليلنا اخر علبتين دول...حاضر ياماما
____________________________
كنت شغال ف مصنع بسكوت كانو بيلمو البسكوت ال بيقع ويتهرس ع الارض ف شكاير ويرجع يتصنع تانى
ده غير ان الكريمه بتاعة الحشو كانت عباره عن عسل "سكر سايح" وفيه كمية شوائب فشيخه وبالهنا والشفا يا ست الكل
_____________________________
كنت شغال ف شركة "طعمة ميلك وبريزيدون"
وكانوا بيحطوا كلور جوا المكنة والجبنة اللى طول الاسبوع ف البرميل ,, تتشال وتتحط مع شوية لبن بودرة ع شيدر معفن "اه والله معفن" ويتخلطوا..وع درجة حرارة 70% ولما كان المثلث يجيب اقل م70
يترمى ف برميل كبير كده علشان يتعاد تدويرها الوردية اللى بعدها 
وكنا بنلم الجبنة اللى ف التلاجة م الارض والله ونحطها ف برميل كبير وتروح الغلاية وتتحط مع جبنة تانية وهكذا
قمة القرف والاهمال اللى وصلنا ليه 
حسبى الله ونعمة الوكيل
_____________________________
ليا حد اعرفه شغال في كوكي بردو و نفس المأساة دي و مستحيل ياكل منها مستحيل و حد كان شغال في كنتاكي و بردو بيحكي بقرف عن المصايب دي و كمان في فنادق كبيرة بيعملو اسوء من كده .. مافيش رقابة مافيش ضمير مافيش اي حاجه .. لا في جشع و فلوس بدون اي اعتبار ربنا ينتقم منهم
____________________________
واحد قريبنا اشتغل فى شركة فرج الله بقى له كام سنة ومن ساعتها وهو نباتى وبيقرف من اى حاجة لها علاقة باللحوم بس معرفش ايه ال شافه دة كل ال اعرفه
__________________________________
طب نقول بسم الله
انا بعشق اكل بره و بالذات البانية من كوكى المهم إن ده حاجة اساسية فى البيت من اسبوع كده جبنا كمية كبيرة و حطناها فى الفريزر و بنطلع منها.. اول مره اكل من الكيس ده كنت لوحدى المفروض مكتوب عليه يتقلى و هو مجمد انا سبته يفك و نسيته اصلا و بعد.فترة مش قليلة البانية كان لزج فى إيدى قولت ده عادى من التلج المهم حمرته و اول قطمة قطمتها انا اقسم بالله جيه احساس إن تحت سنانى فار اللحمه لزجه و معجنه بطريقة بشعة و لونها بنى فى احمر شكله مش ممكن مع إن الطبقه اللى بره صافره و جمليه جدا 😃 المهم بعد فتره واحد صاحبى بيشتغل فى كوكى بحكيله اللى حصل بالصدفه و الله حكالى الاتى :
البانية اللى هو مش عبارة عن فراخ ده انتوا فاهمين اكيد.. ده بيكون عبارة عن رجول الفراخ يعنى بالبلدى كده بياخده رجل الفراخ ب عظمها يفرموها .. الانشون اللى استحالى يتحط مع الانشون تانى عشان يجبلك تسمم فى الحال الحال بيحطوه مع الرجول دى مع مبيطات للون و جلد الفراخ اللى ملوش لازمه علشان يكتروا الكمية و بنقليه بسرعه علشان الحاجات دى لما بتفك و تسيح فى بعضها كده متفهمش بقى بتتفاعل ولا إيه فا بيكون الشكل النتن اللى انا شوفته
التونة  و حياه ربنا بيحلفلى انه سمك جايلهم بايظ اصلا من الصياديين يعنى مصطادينه ميت اصلا بيشيلوا الراس و الخياشين و ارمى فى المفرمه و مواد حافظة للاكل المنتهى  مع الليمون و الخل عشان يوصل بالسلامه للمحلات بس ده اكتر مده ليه قبل ما يبان عليه العفانه و احنا العفانة دى بالنسبة لينا علامة الجوده قمة الغباء
السوسيس🐸 لو عندهم شبشب ممكن يرموه فى المفرمه اقسم بالله حرفيا بيقولى ممكن الكيس اللى بنفضيه فى المفرمه يوقع فى المفرمة السوسيس بالذات غرفة خاصة للمفرمه من الريحة البشعة لاكن بيطلع اقسم بالله شكله نضيف جداااا لانشون بايظ ارمى فراخ منتهيه ارمى لحمه مفرومه بدمها ارمى جلد عظم اى حاجة ارمى ده مفيش مشكلة و بيحطه لون فاتح فى المصنع علشا يبان انه نضيف و احنا نقتنع بيه فا ناكله و دى علامه الجوده فعلا عندنا
يجدعان انا مش عارفة احط حاجة من المجمدات دى فى بوقى الحكاية من الناس اللى بتشتغل فى الحجات دى بيصعب عليك نفسك فعلا
__________________________________
مصنع التمر الهندي اللي كنت شغال فيه كان بيصدر لشركة معروفة بس ناسي اسمها كل العمال اللي كانو فيها اطفال اكبر واحد فيهم كان عنده 13 سنه اوﻻ بيجيبو شوال ملح وشوال سكر ولون صناعي ويحطوها في مكنة مصدية وتلف وتخلطهواك وبعدين يجيبو طشت الغسيل ويتحط فيه الخليط وبعد كده 3عيال اللي كان حاطط ايده في مناخيرة واللي كان بيهرش ايزي يا مان بيعبو في ايديهم الاكياس وبيدوها لواحد بمكنه يغلفها حاجه قمة الخره صفر نضافة والارض وسخه وحاجه اخر قرف
_______________________________
انا كنت شغال ف كنتاكي ولسوء حظي اشتغلت ف المطبخ بصراحه يا جماعه احنا واخدين مقلب فشخ ف كنتاكي مسالتوش نفسكو ليه بقا شعبي للدرجه دي عموما خلونا ف موضوعنا طبعا احنا عارفين ان المطبخ ف اي مطعم هو الاساس كنت بجيب الفراخ وبفتحها الاقي جواها دم بين العضم واللحمه وساعات بتتنضف وساعات ارمي ياعم ف الزيت هو حد واخد باله من حاجه والزبون ياكل دي حاجه الحاجه التانيه ان المفروض يكون ف تعقيم لليد كل ربع ساعه تقريبا ولا حد بيسال مع العلم ان اليد ف خلال دقيقه بتكون اتبهدلت دقيق وميه وتنضيف ده غير ان الدقيق لازم يتغير مبيحصلش كدا الا لما الدقيق بيشتكي عموما خلو بالكو من الاكل مش اي حاجه تتاكل ولو عاوز تاكل كنتاكي اعمله ف البيت اضمن واحسن وربنا يسترها مع الكل
_______________________________
مزرعة بدر بتاعة الجيش اللى بتصنع منتجات بدر الزبادى واللبن والجبنة والمش
البقر كان بيدخل المحالب أدامنا والضرع بتاعه مليان دمامل وبيتحلب عادى
ومرة قائد المزرعة أمر العساكر إن إنتاج اللبن فى اليوم يزيد فحلبوا البقر لغاية ما البقر جاب دم بعد اللبن
هتقولى مش بناكل من منتجات الجيش هقولك شركة "جهينة " كانت بتاخد لبن منهم يوميا
_____________________
امريكانا | Koki | وطنية | Bad Review
صاحب التجربة | نادر
الكلام دا منقول من واحد شغال في المكان دا .. مصيبه ولازم يوصل لكل الناس
دلوقتي انا شغال ف شركه مجمدات ولحوم بيضه وحمرا مشهوره(كوكي.وطنيه.امريكانا)
طبعا انتو شايفين اللبس (علشان التفتيش)
كمامه وزفت علي راسنا وبالطو وكزلك وشغلنا جوة التلاجه والمكان نضيف جدا ومظبطين النضافه تمام اوي
.
.
اول يوم لبا ف الشغل ده
كنا بنفتح اكياس سجق(منتهيه الصلاحيه)
ونعبيها ف اكياس جديده (صلاحيه جديده)
مع انها فاسده ومنتهيه بس التجميد مش مبين كده بس ريحتها مش تمام لو فكت
خلصنا السجق ودخلنا عالبرجر
بنعبي تمام وكل حاجة جالنا شحنه من التلاجه لونها اسود مالقرف اللي فيها ومن كتر ما قعدت ف ااتلاجه
ف البدايه قالولنا اللي متعجبكوش طلعوها وارموها وعبو الباقي شيلنا اكتر من نص الكميه
جه يبص لقي في تاني لسه ف التلاجات
راح قايلنا عبو اللي رميتوه تاني
والله والله اللي هياكلو ممكن يجيلو تسمم
.
.
تاني يوم ليا ف الشغل ده قررت ابعد عن التعبئه علشان القرف اللي بشوفو وتأنيب الضمير الناس اللي هيجيلها تسمم مالقرف اللي هتاكلو ده
روحت فين بقي روحت تجهيز اللانشون
اول حاجة عملتها كانت انهم جابولي اقفاص كتييييييير مليانه كراتين لانشون اقسم بالله اللانشون كان عليه ريم ابيض من كتر ما عفن
اقسم بالله كان متاكل (متحلل)
والله العظيم كنت هرجع مالقرف
كان مديني سكينه واقطع الغلاف البلاستيك اللي علي فورمه االلانشون
بعد كام ساعه ما خلصت علشان كانو كتير جدا لقيتو بيقولي روح ارميهم ف المكنه اللي هتاك ديه
اول لفظ جه ف دماغي اني قلت بصوت عالي ا*ا
انا مش طايق الريحه وعاوزني اوديه المفرمه
رميتو ف المفرمه بتاعت اللانشون
واتضاف عليه البهارات والزيت واللحمه
بعد ما خلص طالع شكلو جميل وتحس انك عاوز تاكلو
.
.
تالت يوم ليا كنت مع واحده
كانت بتشيل الغلاف اللي علي البرجل المتحلل ماللي عليه لدرجه ان لونو بقي اصفر وترميه ف المفرمه تاني
وانا جنبها بفتح اكياس اللانشون الجاهز المتقطع ومتحلل وارميه ف مفرمه اللانشون
طبعا محدش هيسدقني لو قلت ان البرجر كان بيتفرم ولاحظت دود عليه
تمام كده وطبعا البهارات اللي تخلي طعمه تحفه والالوان اللي ترجع اللون احسن مالاول كمان
.
.
انتو عارفين ان البرجر بتاع امريكانا العائلي اللي كنت بعبيه ده معدي ال ٤٠ جنيه
ايوة اللي بيجيب سرطان ده معدي ال ٤٠ جنيه
تخيلو انو ديه شرطه عاليه
امال منتجات حلال ايجيبت اللي ب٨ جنيه بتتصنع ازاي؟؟؟
.
ده كان البوست اللي كتبتو يوم الجمعه اللي فاتت
الصور ديه انهاردة
نبتدي الموضوع واحدة واحدة
اول صورة صورة البرجر هتلاقو صورتين صورة قبل الفرم وصورة بعد الفرم
الصورة اللي قبل الفرم ديه عباره عن ايه عباره عن ان بنتين كانو واقفين بيشيلو الاكياس البلاستيك من علي البرجر المنتهي الصلاحيه وهو تحت درجه -18
يعني بقالو فترة كبيرة + البرجر المرتجع بتاع المحلات
بيحطوها ف حله كبيره اللي هو متصور فيها وبيتاخد يترمي ف المفرومه ويتحط عليه بهارات ونسبه من برجر لسه معمول ولون طبعا علشان لونو خرا زي منتو شايفين ف الصورة
وبيطلع زي منتو شوفتو وبيتم تبريده وبيبقي زي مبتشوفوه ف المحلات
.
تاني حاجة ايه هي اللحمه
اللحمه بتيجي ف كراتين داخل الكراتين اللحمه جوة مشمع المشمع بيبقي معبي دم ازاي معرفش
بيترمي اللي في المشمع كلو ف المفرومه
يعني من الاخر اللانشون والسجق واي حاجة بنعملها فيها نسبه دم كبيرة
يعني كل وانتا متطمن
ديه اول حاجة بالنسبه لموضوع اللحمه
تاني حاجة عندنا صورة شكاير
ديه اللحمه الشعبي (مجهوله المصدر) عارفين انتو اللحمه اللي بتروح لمحلات الكفته بتاعت الشارع المعفنه اللي معليهاش حتي بادج يعرفك ملت امها ايه
ايوة هي ديه
عندنا صورة تاني مكتوب برازير 2015 ده اسواء منتج لحمه بنستوردو ف البرازيل
ده رغم انو زباله اللحمه بس بنجيب ده علشان اللي بنوردو للأسف بنورد لدول كتير حول العالم كلو
وماكدونالز بتاخد من عندنا وهارديز ومحلات كتير مشهور وكنتاكي كمان بتاخد من عندنا الشنط بتتطبع بأسمها وبتروحلها جاهزة والخلطه من عندنا كمان والله بنحمرها نص تحميره وهم بياخدوها يكملوها 
اخ نسيت اللحمه الشعبي مجهوله المصدر ديه بتيجي بتتحط ف اكياس مكتوب عليها كوكي مع العلم كوكي معندهاش غير مجازر دواجن بس معندهاش اي مجزر للحوم خالص ولا حتي محل صغير
ده علشان يخفو انها مجهوله المصدر ف بيحطوها ف شكاير زي منتو شايفين ف الصورة وجوة الشكاير اكياس لحمه مكتوب عليها كوكي
.
نخش بقي علي جلد الفراخ اللي في الصورة
ده طبعا علشان اللحمه غاليه بيرمو نسبه كبيرة جدا ف المفرمه مع اللحمه وبتدي طعم فاجر رغم قذارتها
وغير كدة كمان كانو بيحطو مصارين ورجول بس حولوها لأاعلاف وبقي جلد فراخ بس
واحد شتمني البوست اللي فات لما قولت كدة اهو الصورة اهي يبنلمرة ومصورها علشانك علي المكنه جمب اللحمه وعلي السير بتاع المفرمه كمان
.
صورة اللانشون
ديه نفس الفورمه اللي كانت متحلله وحكيت عنها ف اول البوست فوق
برضو زي البرجر كدة بنشيل الغلاف وبنطحنها من جديد والبهايم اللي هي احنا تطفح يعني نسبه دم كبيرة ف اللحمه وبرة اللحمه واحيانا بيبقي اللانشون اللي بنقطع الغلاف من عليه والله متحلل ومدود ومجبر انك ترميه ف المفرمه
.
نخش علي اخر حاجة وديه منقوله من اكتر من واحد حكالي انهاردة عنها ف الشركه
ومتأكد منها
فتره غلاء الفراخ الفترة اللي فاتت كانت الفراخ غاليه بزياده
اللي حصل انهم كانو بستوردو من البرازيل فراخ الفرخه ب 7 جنيه ف نفس الوقت اللي كانت وزاره الزراعه بتبيع الكتكوت فيه ب 8 جنيه  
الكتكوت بقي اغلي من الفرخه  
مش ديه المشكله بقي المشكله كانت بتيجي الفرخه جنبها ازرق غامق بطريقه وسخه وكتير منهم بيبقي منفخ من الجنب ومن حتت تاني (ورم) ممكن تكون سرطانيه والله اعلم
متخيل يعني ايه فرخه 3 كيلو ب 7 جنيه
سيبك من كل ده
شركه زي ديه ليها وضعها استحاله تبيع حاجة زي كدة بتعمل ايه بقي
بيرشو عليها كيماوي يشيل اللون الازرق ده وبيخليها طبيعيه ويمكن احلي كمان (ف الشكل)
يعني مش كفايه بناكل خلايا سرطانيه لا وبناكلها بالكيماوي بتاعها
.
الصور ديه من كام ساعه بس
انا ممكن اتقتل والله لو كملت اللي بعملو ده
كل المطلوب منك تعمل شير للبوست او تمنع اهلك وعيلتك عن اي منتج مجمد او منتجات اللحوم عموما
بقول عموما علشان ابن الوسخه اللي هيقولي تلاقيك من شركه تانيه وعاوز تعمل دعايا محدش يجيب اي اكل من برة يا جماعه ابوس ايديكو ابوس ايديكو تاني احنا علي المدي البعيد هنبقي كلنا فشل كلوي وسرطان وفيرس عالكبد وقرف والله احنا ميتين من زمان
.
اشهد يارب اني معملتش زي الاف العمال وخدت المرتب وفرحت وزقططت زي الناس
اشهد يارب اني مسكتش ولا سبت الشغلانه وخلاص زي ما كل اللي مش عاجبهم الشغل عملو كدة ومشيو وجه ألف واحد غيرهم
طبعا انا رايح الشغل بكرة عادي والله اعلم ايه اللي هيحصل يلا سبها علي الله لحد اول الشهر يمكن اعرف اصور تاني
بالمناسبه اانا كنت بصور ومستخبي لو الكاميرا شافتني هيعمل انذار ابن **** او هيقفشوني برة
ابوس ايديكو يا جماعه عاوزين نغير ف ام البلد ديه ابوس ايديكو نساعد بعد ونمنع الحاجات ديه علشان كلو يعرف الخرا اللي فيها والشركه هتضطر تقفل بعد كدة وياريت كلو شير علشان اللي ميعرفش يعرف وتدعولي ربنا يعديها معايا علي خير علشان ممكن يحصل اي حاجة الفتره الجايه
_____________________________
السوبر ماركت الكبيرة اغلب شغلهم شمال من قسم الخضار والفاكهة لقسم المخبوزات والحلويات
بالنسبه للخضار اللي بيضرب ويبوظ بيدخل عند بتوع الجبن يعملوا منه مخللات وبيترمي في الجبنه القديمه والزيتون اللي بيبوظ من المخللات بيتعمل بيه البيتزا نفس الموضوع الفاكهة بتتعمل قال عصير فريش وتتباع وبتتقطع وتتحط ع التورت البايته وتتباع ع انها فريش كل حاجة في المكان بتتدور تاني بالنسبه للمواد الغذائيه زي التونة والصلصه بتنتهي بيتعمل بيها البيتزا والمعجنات ف البيكري
يا ريت ننشر الكلام ده عشان نوعي الناس
الأمراض اللي احنا فيها مش من شوية !
طبعا الكلام لا سبيل للتحقق من صدقه للجهل بقائليه لكن سمعنا هذا من قبل كثيرا وأخبرني زوجي أنه رأى هو بنفسه مصنع باندا وكيفية تصنيع الجبن فيه ولذا فهو لا يأكل أي جبن جاهز ، وقال أنه يعرف مفتش تموين قال له إن أغلب محلات الأكل تقدم طعام لا يصلح للاستخدام الآدمي !

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق